29 Μαρτίου 2024 / 2:29 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:29 μμ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Καμπούλ

από fimotro

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται τελικά πίσω από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Καμπούλ που είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 80 άνθρωποι να σκοτωθούν και εκατοντάδες ακόμα να τραυματιστούν

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν επιθέσεις στην Καμπούλ, ανάμεσα στις οποίες και μια επίθεση σε στρατιωτικό νοσοκομείο τον Μάρτιο που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 50 ανθρώπους.

Η βομβιστική επίθεση, η οποία ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες στην Καμπούλ και πραγματοποιήθηκε στην αρχή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, σημειώθηκε κοντά στην οχυρωμένη είσοδο της γερμανικής πρεσβείας, σκοτώνοντας έναν αφγανό φρουρό ασφαλείας και τραυματίζοντας μέλη του προσωπικού, ανέφερε μέσω του Twitter ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό ούτε την εθνικότητα των τραυματιών.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ζημιές από την έκρηξη υπέστη και το κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στην Καμπούλ, όμως το προσωπικό είναι σώο.

Το χρονικό του αιματοκυλίσματος

Μεγάλη έκρηξη έπληξε την Καμπούλ, την πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, στην οποία βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 350 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πληροφορίες τοπικών αξιωματούχων. Το BBC ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 90.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.25 τοπική ώρα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Νατζίμπ Ντανίς, προκλήθηκε από παγιδευμένο φορτηγό, αλλά ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης δεν είναι σαφής. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ξένων πρεσβειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα