29 Μαρτίου 2024 / 10:30 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:30 πμ

Ο Σαββίδης λέει ότι είναι έτοιμος να βάλει 25 εκατ. ευρώ στο Mega!

από fimotro

Επιστολή με την οποία δηλώνει την πρόθεσή της να συνεισφέρει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος (Mega Channel) το ποσό των 25 εκατ.ευρώ απέστειλε προς τις προς τις πιστώτριες τράπεζες, η Dimera Media Investments, συμφερόντων Σαββίδη, μέτοχος πλέον της εταιρείας με ποσοστό 19,63%.
Παράλληλα, εκφράζει τη δέσμευσή της να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναλάβουν οι τράπεζες για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της Τηλέτυπος, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της προς όφελος των εργαζομένων της και προς εξομάλυνση των σχέσεών της με το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Η επιστολή απεστάλη από την Dimera Media Investments προς τη διοίκηση της Alpha Bank, με την παράκληση να κοινοποιηθεί και στις υπόλοιπες τράπεζες. Σε αυτή αναφέρεται ότι μετά την απόκτηση του 19,63% της Τηλέτυπος η Dimera έχει πλήρη επίγνωση ότι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της εταιρείας (Τηλέτυπος) έναντι των εργαζομένων της και το ύψος των υφιστάμενων δανειακών της υποχρεώσεων προς τις τράπεζες θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα και την ικανότητά της να συνεχίσει την λειτουργία της.
Στο πλαίσιο αυτό, ως μέτοχοι της Τηλέτυπος, η Dimera Media Investments αναφέρει πως “δεσμευόμαστε και είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. το ποσό των 25.000.000 ευρώ, εκ των οποίων ποσό 8 εκατ.ευρώ θα αχθεί για εξόφληση των προς τους εργαζομένους της από μακρού οφειλομένων και το ποσό κατ΄ ελάχιστον των 10 εκατ. ευρώ θα αχθεί προς κάλυψη ισόποσων οφειλών της προς τις τράπεζες”.
Παράλληλα, η εταιρεία συμφερόντων του Ι. Σαββίδη αναφέρει πως “προτιθέμεθα να εισφέρουμε το ως άνω ποσό των 25.000.000 ευρώ, ως το ποσοστό που μας αναλογεί για την κάλυψη της δικής μας συμμετοχής στη μέλλουσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα