28 Μαρτίου 2024 / 3:54 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:54 μμ

Οπαδοί του ISIS χαιρετίζουν το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ

από fimotro

Οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους χαιρέτισαν σήμερα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την πολύνεκρη επίθεση σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ παρότι επισήμως η τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Λογαριασμοί του Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούν hashtags που αναφέρονται στην επίθεση με πανηγυρικά μηνύματα και κάποιοι από αυτούς κάνουν έκκληση για ανάλογες επιθέσεις αλλού.
Κάποια από τα μηνύματα περιέγραψαν την επίθεση ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία.
“Φαίνεται ότι οι βόμβες της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας με στόχο παιδιά στη Μοσούλη και στη Ράκα μόλις επέστρεψαν στο #Mάντσεστερ”, έγραψε ένας χρήστης ονόματι Άμπντουλ Χακ στο Twitter αναφερόμενος στις πόλεις του Ιράκ και της Συρίας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, όπου ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός, του οποίου μέλος είναι και η Βρετανία, πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Οι υποστηρικτές του ΙΚ ανήρτησαν μηνύματα με τα οποία ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ως “μοναχικοί λύκοι” σε χώρες της Δύσης, καθώς και βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στα οποία απειλούν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Ένας χρήστης έγραψε ότι ελπίζει να ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση παρότι δεν έχει εμφανιστεί μήνυμα με ανάληψη ευθύνης σε κανένα από τα επίσημα δίκτυα της οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
“Ελπίζουμε ο δράστης να είναι ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου μας”, ανέφερε ένα από τα δίκτυα που συνδέεται με την οργάνωση.
Άλλοι χρήστες ανήρτησαν μηνύματα που ανέφεραν “η αρχή έγινε στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και στο Λονδίνο συγκροτούμε κράτος”, μια αναφορά σε παλαιότερες ανάλογες επιθέσεις “μοναχικών λύκων” στο Βέλγιο και τη Γαλλία για τις οποίες η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα