28 Μαρτίου 2024 / 1:24 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:24 μμ

Ντάισελμπλουμ: Σήμερα περιμένουμε μια συμφωνία, όχι όμως ΤΗΝ συμφωνία

από fimotro

«Σήμερα περιμένουμε μια συμφωνία, όχι όμως ΤΗΝ συμφωνία» δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Ντάισελμπλουμ κατέστησε σαφές πως «τα όποια μέτρα για ελάφρυνση του χρέους.θα ληφθούν στο τέλος του προγράμματος, όπως έχουμε συμφωνήσει».
«Είναι ώρα το ΔΝΤ να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Εχουν κάνει σαφές τι ζητούν» δήλωσε ακόμα ο Ντάισελμπλουμ.
Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωνε ότι «πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για το ελληνικό χρέος με συμμετοχή ΔΝΤ. Πιστεύω σύντομα.Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει τώρα ότι οι προσπάθειές του αναγνωρίζονται. Η ψήφιση των μέτρων από την ελληνική βουλή αντικατοπτρίζει τη βούληση του ελληνικού λαού».
«Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς, οι εταίροι. Η συμφωνία είναι εφικτή, είναι κοντά. Μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο κοντά σε αυτήν σήμερα. Η ελληνική πλευρά έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια και υπάρχει βούληση όλων των πλευρών. Με Σόιμπλε & 19 ΥΠΟΙΚ πρέπει να γίνει μια συζήτηση που έχει γίνει και με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα