ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΑΠΟ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Για το αν έχει δίκιο ο πρωθυπουργός ή ο Γιάννης Δραγασάκης σχετικά με το χρέος ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνοντας αποστάσεις από τα όσα είχε υποστηρίξει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και δίνοντας συνέχεια στο κυβερνητικό «αλαλούμ» που επικράτησε χθες.

«Υπάρχουν ερωτήσεις που δεν μπορούν να απαντηθούν γιατί αν απαντηθούν είναι σαν να χτυπάς το φίλο σου» απάντησε με νόημα ο υπουργός των Οικονομικών για να προσθέσει στη συνέχεια: «Δεν είπε αυτό ο κ. Δραγασάκης».

Υπενθυμίζεται ότι από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε στη Βουλή το το θέμα παραπέμπεται για μετά το 2018.

Ο Δραγασάκης χαμηλώνει τις προσδοκίες: Δεν θα υπάρξει μεγάλη απομείωση χρέους

Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους, καθώς όπως εξήγησε, και οι δανειστές μας είναι το ίδιο υπερχρεωμένοι εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να εξευρεθεί μια πανευρωπαϊκή λύση που θα αφορά όλες τις χώρες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στην παρέμβαση του, στην Υποεπιτροπή της Επιτροπής Οικονομικών που διερευνά το θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Δραγασάκης τόνισε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη για το ύψος του χρέους ώστε καμία κυβέρνηση να μην μπορεί να το υπερβαίνει.

«Ακόμα και την καλύτερη λύση να πετύχουμε έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι οι δανειστές μας είναι και οι ίδιοι υποχρεωμένοι. Δεν θεωρώ εύκολο λοιπόν να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς και οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να έχουν και την ανάλογη μεταχείριση. Άρα πρέπει να έρθουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο και να διεκδικήσουμε από κοινού την αντιμετώπιση του, ώστε να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή λύση που θα τους αφορά όλους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.