23 Απριλίου 2024 / 12:45 μμ
23 Απριλίου 2024 / 12:45 μμ

Σήμερα η κατάθεση προσφορών για την Εθνική Ασφαλιστική

από fimotro

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η ενάρξη της περιόδου κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών στην ΕΤΕ για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του μήνα για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων. Ωστόσο φήμες στην αγορά χθες ανέφεραν ότι μπορεί να υπάρξει μία εβδομάδα αναβολή και η διαδικασία να αρχίσει από την επόμενη Δευτέρα. Σύμβουλοι πώλησης είναι η Goldman Sachs και η Μorgan Stanley. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, οι διεκδικητές είναι κυρίως κινέζικα funds και όπως τα Fosun, Gongbao και Wintime και το επενδυτικό σχήμα Exin Partners, (Παύλος Κανελλόπουλος – John Calamos – John Koudounis – Matt Fairfield). Στόχος της ΕΤΕ είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500-600 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης. Σε περίπτωση που οι δεσμευτικές προσφορές είναι χαμηλές ή θέτουν διαφορετικούς όρους για το θέμα του Bancassurance, στελέχη του ομίλου ΕΤΕ επιφυλάσσονται για το ενδεχόμενο να θεωρηθεί άγονος ο διαγωνισμός. Ειδικά το θέμα του Bancassurance αποτελεί κομβικό σημείο για τη διαδικασία πώλησης.
Απεργίες
Το Σωματείο Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής έχει καλέσει τα μέλη του που έχουν άμεση ή έμμεση επαγγελματική σχέση με την Εθνική Ασφαλιστική (δηλαδή υπαλλήλους και agency) σε 4ημερη πανελλαδική απεργία από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Κατά τον προηγούμενο μήνα είχαν γίνει πολλές προσπάθειες και από την πλευρά της διοίκησης της ΕΤΕ και από Ευρωβουλευτές να ανακληθεί η πώληση της εταιρείας. Η απάντηση της DG Com (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στην Επιτροπή) στις αιτιάσεις ορισμένων ευρωβουλευτών αλλά και της διοίκησης της τράπεζας σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής πώλησης της μεγαλύτερης και ιστορικότερης (από το 1872) ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας και μάλιστα μετά την εξόφληση (ύψους 2 δισ. ευρώ) των Cocos του ΤΧΣ , ήταν ότι ο διαχωρισμός τραπεζών και μη τραπεζικών εταιρειών αποτελεί πάγια θεσμική πρακτική στην Ευρώπη.

Πηγή: imerisia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα