20 Απριλίου 2024 / 10:30 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:30 πμ

Μαύρα σύννεφα πάνω από το Μαξίμου – Η ΝΔ επί… σκοπόν

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Νομίζω ότι οι λαϊκοί στίχοι: «Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα», ταιριάζει απόλυτα στα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μετά τα ναυάγιο των Βρυξελλών στην διαπραγμάτευση, τίποτα δεν φαίνεται να είναι το ίδιο όπως πριν, παρά την όποια αισιοδοξία της κυβέρνησης. Τα σύννεφα πυκνώνουν όλο και περισσότερο πάνω από το Μαξίμου!

Ο Τζ. Μπάρτον, είναι ένας κορυφαίος δημοσιογράφος σε διεθνές δίκτυο με μακρά θητεία στις Βρυξέλλες και με αποστολές στην πρώτη γραμμή σε εμπόλεμες ζώνες. Έχοντας μια συνεργασία στο ίδιο δίκτυο, θέλησα να μάθω από τον ίδιο πως βλέπει και εκτιμά την κατάσταση με την διαπραγμάτευση και τι πιθανότητες επιτυχίας έχει από δω και πέρα, με το μάτι της ουδετερότητας και όχι το ελληνικό συναίσθημα.

Οι πιθανότητες που μου έδωσε είναι πολύ λίγες. Και αν ακόμη επιτευχθούν, το κόστος θα είναι βαρύ, διότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση. Εγώ δεν έχω τίποτα να σχολιάσω το πώς σκέφτονται οι Βρυξέλλες, αλλά πως σκέφτονται οι Έλληνες και τι περιμένουν από μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία της.

Ίσως και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δανειστές και ΔΝΤ επιδιώκουν συναίνεση και αποδοχή των συμφωνιών των δανειστών με υπογραφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βλέποντας ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Το ΔΝΤ λέει ότι θα ζητήσει υπογραφή από Μητσοτάκη όταν ο Τσίπρας φέρει τα μέτρα στη βουλή, όταν και όποτε κλείσει η συμφωνία. Οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαιτήσουν από τη Νέα Δημοκρατία η να ψηφίσει το πακέτο η να δώσει γραπτές εγγυήσεις.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης-πράγμα απίθανο-υπογράψει μια τέτοια απόφαση θα είναι πολιτική αυτοκτονία της ΝΔ, διότι θα ταυτιστεί με όλες τις αυταπάτες και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα μάλιστα που όλες οι ενδείξεις και δημοσκοπήσεις τον δίνουν προβάδισμα με διπλάσια διαφορά!

Η ΝΔ, βλέποντας την κατάρρευση της κυβέρνησης κρατάει αποστάσεις και δεν συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και με το δάκτυλο στη σκανδάλη περιμένει. Έχει πάρει θέση: επί… σκοπόν!

Η πληροφορία εντωμεταξύ που έρχεται πέραν του Ατλαντικού με την εκεί παρουσία του Πάνου Καμμένου για τον εορτασμό με την ομογένεια της 25ης Μαρτίου έχει τη σημασία τους.

Στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου χθες βράδυ στο Blair House για την επέτειο, Ρεινς Πρίμπους δίνει το στίγμα της κυβέρνησης Τσίπρα, αν είναι αληθές.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς, επιφανείς ομογενείς, και ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακάλεσε-σύμφωνα με πληροφορίες-τον προσωπάρχη Ελληνικής καταγωγής Πρίμπους, για μια πρόσκληση στον Λευκό Οίκο του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα ζήτησε να ασκήσει πίεση ο Λευκός Οίκος στο ΔΝΤ να μαλακώσει τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα.

Όλα αυτά-αν έχουν βάση, χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει-δείχνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν σκοπό να παραδώσουν την εξουσία. Τι θα γίνει όμως στη βουλή όταν θα έρθουν τα μέτρα προς ψήφιση;

Η ΝΔ ας ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, όπως και όλα τα κόμματα. Ο Αλέξης Τσίπρας και η «κλίκα» του Μαξίμου είναι απρόβλεπτοι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα