ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Στις αρχές Οκτωβρίου θα δικαστούν 35 κατηγορούμενοι για τα περίεργα και επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, σε μια δίκη τα φώτα της οποίας είναι στραμμένα στον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. Α. Φιλιππίδη επειδή ο ίδιος ως πρόεδρος χορηγούσε τα δάνεια και επειδή διατηρεί ακόμα και σήμερα στενές σχέσεις με το περιβάλλον του Κ. Καραμανλή. Η δίκη θα διαξεχθεί σε πολύ βαρύ κλίμα και αυτό επιβεβαιώνεται από την απόφαση της  Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που απέρριψε την αίτηση οκτώ εκ των παραπεμπομένων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Μεταξύ των 35 είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης αλλά και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου η οποία όμως όπως προέκυψε δεν έχει σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι 35 αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα αποδίδει στους 35 σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες από τις οποίες επισύρουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Άλλωστε στο βούλευμα αναφέρονται με ανατριχιαστικέες λεπτομέρειες οι σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν στηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τη μορφή δανειοδοτήσεων, προκειμένου τα χρήματα αυτά να καταλήξουν, σύμφωνα με την κατηγορία, σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε πολυτελή ακίνητα, ή ακόμα και να χαθούν εντελώς τα ίχνη τους.

Η συνέχεια επί της… αίθουσας της ακροαματικής διαδικασίας.