19 Απριλίου 2024 / 8:35 πμ
19 Απριλίου 2024 / 8:35 πμ

Διασώζονται εννέα τμήματα ΤΕΙ

από fimotro

Εννέα τμήματα ΤΕΙ, από τα συνολικά 20 τα οποία επρόκειτο να καταργηθούν το 2018 βάσει του σχεδίου «Αθηνά», τελικώς «διασώζονται» και εντάσσονται ξανά από φέτος στα μηχανογραφικά δελτία που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πρόκειται για τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος (Τουριστικών Επιχειρήσεων, Κοινωνικής Εργασίας, Οπτικής Οπτομετρίας), του ΤΕΙ Αθήνας (Εμπορίας και Διαφήμισης), Δυτικής Μακεδονίας (Διεθνούς Εμπορίου), Ανατολικής Μακεδονίας (Αρχιτεκτονικής Τοπίου,) ΤΕΙ Πελοποννήσου (Λογοθεραπείας), ΤΕΙ Θεσσαλίας (Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικούς Περιβάλλοντος) και ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων).
Διάσωση
Η απόφαση για τη «διάσωση» αυτών των τμημάτων ελήφθη σε συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Παιδείας με το προεδρείο της συνόδου των ΤΕΙ. «Από το σχέδιο ‘Αθηνά’ είχαν καταργηθεί 20 Τμήματα των ΤΕΙ, πολλά από τα οποία ήταν με προσωπικό και ειδικότητες απολύτως αναγκαίες για την τεχνολογική εκπαίδευση. Εμείς ζητήσαμε από τη Σύνοδο των Προέδρων να προχωρήσουν σε μία αιτιολογημένη πρόταση? Από τα 20 τμήματα προτείνει τη λειτουργία των 9 τμημάτων και μάλιστα με δέσμευση να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό. Θα σεβαστούμε την πρόταση και θα προχωρήσουμε ώστε στο μηχανογραφικό που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών να συμπεριλάβουμε αυτά τα τμήματα», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ Δημήτρης Βελισσαρίου επισήμανε ότι «η Σύνοδος δεν ανέλαβε κατά κάποιον τρόπο την ευθύνη να απορρίψει ή να αποδεχθεί προτάσεις που έκαναν τα τμήματα, απλά τεκμηρίωσε τις προτάσεις. Ήταν οι προτάσεις των ιδρυμάτων τέτοιες, οι οποίες οδήγησαν στον αριθμό αυτό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα