25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Εκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με θεσμούς στις Βρυξέλλες

από fimotro

Εκτακτη συνάντηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συμμετέχουν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Gorup), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στόχος της πολυμερούς είναι η συγγραφή της ανακοίνωσης του Eurogroup και αναμένεται να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες επιστολές των θεσμών, δηλαδή με την προνομοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο ως προς την προοπτική επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα για να ξεκινήσουν οι διεργασίες με στόχο την τεχνική και πολιτική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα