29 Μαρτίου 2024 / 10:54 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:54 πμ

Προληπτικά μέτρα για σήμερα αλλά και για μετά το 2018 θα ζητήσουν οι δανειστές

από fimotro

Μετά το «καλή επιτυχία» για τη διαπραγμάτευση, δια στόματος του πιλότου που τους μετέφερε στις Βρυξέλλες, προσέρχονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης στο σημερινό Eurogroup. Λίγο πριν τη μεγάλη συνεδρίαση σχεδιάζεται να υπάρξει ένας τελικός γύρος συναντήσεων με τον Επίτροπο Μοσκοβισί και τον πρόεδρο Ντάισελμπλουμ, για να αποτυπωθεί το σημείο εκκίνησης και να τεθούν τα όρια της διαπραγμάτευσης. «Επιτυχία» θεωρούν στην κυβέρνηση μια συμφωνία «στο παρά πέντε» για τον οδικό χάρτη προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις αρχές του Μαρτίου. Θέλουν συμφωνία-πακέτο και ανταλλάγματα «χέρι με χέρι» για αξιολόγηση, χρέος, πλεονάσματα και τον νέο ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας, ο Τόμας Βίζερ, ο άνθρωπος που γνωρίζει, χειρίζεται και προετοιμάζει τα πάντα γύρω από την διαπραγμάτευση «από μέσα», ως πρόεδρος του Euroworking Group, στέλνει ασυνήθιστα αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα. Το μήνυμα είναι «συζητήσεις τέλος, πείτε «ναι» στα μέτρα και ψηφίστε τα τώρα και προκαταβολικά, για το 2018 και μετά, ώστε να γυρίσουν στην Αθήνα οι θεσμοί».

Προειδοποιεί πως η καθυστέρηση ίσως φέρει χειρότερη συμφωνία και τονίζει πως δεν είμαστε ούτε καν στο «σημείο εκκίνησης», αλλά ίσως προλαβαίνουμε συμφωνία σε ένα μήνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα