ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ… ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Ή ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΣΤΟ ALTER EGO;

Γράφει ο Κ.Π.

(cavodoro2000@hotmail.com) 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβαλε σκοπό να τρελάνει το ελληνικό μιντιακό σύστημα, ρίχνοντας εκατομμύρια ευρώ στον άγνωστο χώρο της τηλεόρασης, προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Με στενή συνεργάτιδα την «σιδηρά» κυρία Εύη Κουτσαυτάκη, επί χρόνια δίπλα στο Γιαννη Αλαφούζου, από τη ναυτιλιακή εταιρία και στη συνέχεια στο ΣΚΑΙ, μέχρι τη συγκρουσή της με τον Σταμάτη Μαλέλη και την αποχωρησή της, είναι ένα ισχυρό χαρτί.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, έχοντας εγκαταστήσει το στρατηγείο του στο λιμάνι, δίπλα από την πρώην καρβουνόσκαλα-τώρα έχει γίνει ένα μικρό city του Λονδίνου-που κάποτε σάπιζαν τα παροπλισμένα πλοία τη δεκαετία του ΄60, μετά τη ναυτιλιακή αυτοκρατορία χτίζει και την μιντιακή.

Με φόντο το λιμάνι και απέναντι τον δημοτικό πύργο ξεθωριασμένο και εγκαταλειμμένο ονειρεύεται με τον δικό του τρόπο έναν νέο μιντιακό πύργο όπως του CNN στην Ατλάντα ή αντίστοιχων τηλεοπτικών πύργων στη Νέα Υόρκη με φόντο το Μανχάταν. Δεν ξέρω αν μπορεί να ανέβει τόσο ψηλά και από κει να ατενίζει έναν νέο κόσμο.

Πάντως ξεκίνησε δυναμικά, είτε από ενθουσιασμό, είτε από αυτοπεποίθηση, είτε από «εγωισμό» και αυτό είναι επικίνδυνο. Σήμερα στον κλάδο της τηλεόρασης, με την τεχνολογία καθημερινά να αλλάζει μόνο οι «κουτοί» επενδύουν-στην τηλεόραση-και πολύ περισσότερο στην ελληνική και ο Μαρινάκης δεν μοιάζει για κουτός… Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι οι επενδυτές στα ΜΜΕ τη δεκαετία του ΄90 έκαναν τηλεόραση χωρίς χρήμα και δεν έχει καμία σχέση με το σήμερα, τη διαφημιστική πίτα και την αβεβαιότητα των τηλεοπτικών αδειών από το ΣτΕ και ΕΣΡ.

Θα έλεγα λοιπόν στον αγαπητό πρόεδρο να είναι προετοιμασμένος να χάσει πολλά εκατομμύρια μέχρι να στηθεί και να επιβιώσει ένα μέτριο κανάλι στην ελληνική αγορά. Με απλά λόγια θα χρειαστούν εκατομμύρια «φλουριά» Κωσταντινάτα και κάποια καράβια να βοηθήσουν το εγχείρημα. Πρόεδρε, πάνω απ΄όλα ο Ολυμπιακός που είναι ιδέα!

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στους δημοσιογραφικούς διαδρόμους και την τηλεοπτική πιάτσα, ο Μαρινάκης θα βρέξει δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια για να χτυπήσει ότι καλύτερο έχει η τηλεοπτική αγορά. Στους στόχους του είναι η Σία Κοσιώνη, Νίκος Χατζηκολάου ή και οι δυο στρώνοντας χαλί από εκατομμύρια.

Η Εύη Κουτσαυτάκη είναι σε επικοινωνία με τη Σία Κοσιώνη αφού γνωρίζονται από παλιά. Το ίδιο συμβαίνει και με το Νίκο Χατζηνικολάου. Και δεν είναι οι μόνοι. Επαφές γίνονται και με πρόσωπα από άλλα κανάλια, για εξειδικευμένο προσωπικό.

Εκείνο που θέλω να πω σαν άνθρωπος των ΜΜΕ με δεκαετίες στη πλάτη σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, ποτέ δεν ξεκινάς να κάνεις έναν σταθμό προσλαμβάνοντας πρώτα γραφίστες και σκηνοθέτες.

Σε επόμενες αναρτήσεις θα δώσουμε στοιχεία δημιουργίας, οργάνωσης και λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού με το πραγματικό κόστος και τα εκατοντάδες εκατομμύρια που απαιτούνται και πολλές φορές χάνονται σε βαρέλι δίχως πάτο…..