28 Μαρτίου 2024 / 5:58 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:58 μμ

Τα τρακτέρ έκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων

από fimotro

Κλειστό παραμένει από το απόγευμα της Δευτέρας το τελωνείο των Ευζώνων, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας να έχουν καταλάβει τον κόμβο της Ειδομένης, που βρίσκεται στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αλλά και τις παρακαμπτήριους οδούς που οδηγούν σε αυτό.
Στην περιοχή έχουν σχηματιστεί ουρές από φορτηγά και νταλίκες, λόγω του αποκλεισμού, ενώ όπως σημείωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στο μπλόκο «όσα φορτηγά ή νταλίκες μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα τα περνάνε».
Χθες το απόγευμα αποχώρησαν από το τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών, που «πάτησαν» στο σημείο νωρίς το πρωί, με τα αγροτικά τους οχήματα και άλλα ιδιωτικής χρήσης. Τα τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. Εν τω μεταξύ, ο προγραμματισμός αγροτών και κτηνοτρόφων στη δυτική Μακεδονία περιλαμβάνει αποκλεισμούς, συλλαλητήρια και νέα μπλόκα σε διάφορα σημεία.
Χθες το μεσημέρι στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Επισημαίνεται ότι μεθαύριο, Πέμπτη, συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι Φλώρινας, χωριών Βοΐου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να καθορίσουν το ακριβές σημείο, όπου θα στησούν το μπλόκο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα