29 Μαρτίου 2024 / 2:49 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:49 μμ

Γκάλοπ: Καταδικάζουν οι πολίτες τις επιθέσεις της κυβέρνησης σε ΜΜΕ (κάρτες)

από fimotro

gr11Η δημοσκόπηση της Marc δεν συμπεριέλαβε μόνο τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά για τα κόμματ και το πολιτικό τοπίο. Η δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα συμπεριλαμβάνει και ενδιαφέροντα ερωτήματα για την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, καταδικαστική για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα μέσα ενημέρωσης είναι η μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης τόσο στο γενικό πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί το τελευταίο διάστημα όσο και ειδικότερα στο ζήτημα των χειρισμών που αφορούν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για την ανάληψη του ΔΟΛ από τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλο, το 59,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασε την άποψη ότι συνιστά απόπειρα πολιτικού ελέγχου των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», ενώ μόλις το 12,4% υιοθετεί τον κυβερνητικής έμπνευσης ισχυρισμό ότι πρόκειται για προσπάθεια διάσωσης του ΔΟΛ από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ακόμη πιο αυστηροί είναι οι πολίτες όταν καλούνται να αξιολογήσουν τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης με την προσπάθεια περιορισμού του αριθμού των καναλιών, την παρότρυνση του πρωθυπουργού να μη διαβάζουμε εφημερίδες, τις συλλήψεις δημοσιογράφων, τις επιθέσεις στο «Πρώτο Θέμα», την απαξίωση του ξένου Τύπου. Το 70,9% των ερωτηθέντων -και ανάμεσά τους το 52,4% όσων ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές- καταδικάζει αυτές τις πρακτικές, εν αντιθέσει με το 18,6% των πολιτών που επιδοκιμάζουν αυτή την τακτική και στην πλειονότητά τους είναι οπαδοί της κυβερνητικής παράταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα