29 Μαρτίου 2024 / 9:57 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 9:57 πμ

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΓΓΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΟΜΕΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΜΕΕΠ

από fimotro

Τους λόγους που απομακρύνθηκαν οι επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ και του ΚΕΜΕΕΠ αναλύει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ΓΔΕΕ, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες εμφάνιζαν σημαντική υπέρβαση μόνο στους στόχους βεβαίωσης εσόδων, ενώ οι στόχοι είσπραξης οι οποίοι κρίνουν και την αποτελεσματικότητα του έργου, εμφάνιζαν σημαντικότατη υστέρηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία απομακρύνονται οι επικεφαλής του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), μετά από διαδικασία αξιολόγησης, όπως αυτή προβλέπεται στο νόμο 4389/2016. Πρόκειται για τον Μασίνα Δημήτριο του Εμμανουήλ που ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης του ΚΕΦΟΜΕΠ και τον Καπνίση Διονύσιο του Γεωργίου που ήταν προϊστάμενος της οργανικής μονάδας επιπέδου Υποδιεύθυνσης του ΚΕΜΕΕΠ.

Η ΓΓΔΕ επισημαίνει ότι «οι υπηρεσίες αυτές, που θεωρούνται καίριας σημασίας για τη φορολογική διοίκηση στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, είχαν επιδόσεις σημαντικά κατώτερες των στόχων που είχαν τεθεί τόσο για το 2015 όσο και για το επτάμηνο του 2016.

Ειδικότερα, τόσο για το ΚΕΦΟΜΕΠ όσο και για το ΚΕΜΕΕΠ, από τα σχετικά στοιχεία, προκύπτει ότι οι μόνοι στόχοι που παρουσίαζαν σημαντική υπέρβαση, είναι αυτοί της βεβαίωσης, ενώ οι αντίστοιχοι στόχοι είσπραξης, από την οποία κρίνεται η αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης, παρουσίαζαν σημαντικότατη υστέρηση».

Σημειώνεται ότι στο ΚΕΜΕΕΠ ο αξιολογηθείς υποδιευθυντής είχε τοποθετηθεί ως αναπληρωτής επικεφαλής από την 1η Ιανουαρίου της εφετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ στο ΚΕΦΟΜΕΠ, το 2015, ο στόχος είσπραξης ήταν 75,207 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν τελικά 61,565 εκατ. ευρώ (υστέρηση 18,1%), ενώ για το επτάμηνο του 2016 ο στόχος των εισπράξεων εσόδων ήταν 66,703 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 39,794 εκατ. ευρώ (υστέρηση 40,3%).

Στο ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ, ο στόχος για το 2015 ήταν να εισπραχθούν 603,852 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 398,535 εκατ. ευρώ (υστέρηση 34%), ενώ για το επτάμηνο του 2016 ο στόχος ήταν να εισπραχθούν 239,173 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 114,007 εκατ. ευρώ (υστέρηση 52,3%).

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι:

Λόγω της σπουδαιότητας των δύο ελεγκτικών κέντρων για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων, η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και τοποθέτησης των νέων επικεφαλής των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα ξεκινήσει αμέσως, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και θα ολοκληρωθεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λειτουργεί πάντα προσανατολισμένη στους βασικούς στόχους της, που δεν είναι άλλοι από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την εδραίωση της φορολογικής δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα