25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ!

από fimotro

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος

Αγαπητό Fimotro,

κάποτε είχα πάει να (υπό)ενοικιάσω έναν από τους καλύτερους και μεγαλύτερους χώρους στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας, για να αναπτύξω μία (από τις πιο γνωστές κι επιτυχημένες τελικά) επιχείρηση εστίασης-διασκέδασης.

Ο κύριος που ενοικίαζε το χώρο από το κράτος και ο οποίος είχε πάρει την έκταση φιλέτο με χαριστικό-φωτογραφικό διαγωνισμό που είχε κάνει υπέρ του ο μακαρίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου, πληρώνοντας ένα ενοίκιο σχεδόν χάρισμα (10 στρέμματα πάνω στο κύμα με 15.000 ευρώ/μήνα), παρόλο που λειτουργούσε ήδη διάφορες επιχειρήσεις στην έκταση αυτή, δεν φρόντισε ποτέ να πάρει άδεια λειτουργίας.

Όταν τον ρώτησα: ”καλά στο οικονομικό θα τα βρούμε, με την άδεια λειτουργίας τι γίνετε, πως θα δουλέψουμε χωρίς αυτήν, γιατί δεν πας να την πάρεις αφού ο δήμος στην έχει έτοιμη;” μου απάντησε το εξής επικό αλλά και ”διδακτικό” ταυτόχρονα: ”όταν έχεις άδεια λειτουργίας, το κράτος έχει να σου πάρει κάτι και να σε κλείσει όταν παρανομείς, όταν δεν έχεις άδεια τι θα σου πάρουνκαι πως θα σε κλείσουν;”.

Αυτή η ατάκα-συμβουλή μου έμεινε αξέχαστη και πολλές φορές μου φάνηκε και χρήσιμη. Σκέφτηκα σήμερα να την ”αφιερώσω” στους καναλάρχες αυτούς που στήνουν τις δημοσκοπήσεις τις ”καλές” όπως έγραψε και το Fimotro το πρωί, και να τους πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό τους. Ελπίζω μετά το σημερινό μου σημείωμα να καταλάβουν και οι αναγνώστες του Fimotro το σκεπτικό των καναλαρχών.

Ευχαριστώ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα