28 Μαρτίου 2024 / 4:55 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:55 μμ

Σε αυξημένη επαγρύπνηση η Αυστρία μετά την επίθεση στο Βερολίνο

από fimotro

Σε αυξημένη ετοιμότητα συναγερμού έως τις 9 Ιανουαρίου τίθενται οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αυστρία, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένους κινδύνους, όπως επίσης δεν υπάρχει λόγος για να αποφεύγεται η επίσκεψη σε δημόσιες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις.
Στις δηλώσεις του ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει φήμες ότι ο συλληφθείς ύποπτος ως δράστης της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου είχε φθάσει στη Γερμανία μέσω Αυστρίας, καθώς, όπως σημείωσε, ο ύποπτος εμφανίζονταν με διάφορες ταυτότητες και η υπόθεση θα μπορεί να διαλευκανθεί μόνον εάν ληφθούν τα βιομετρικά στοιχεία του από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, οι μονάδες επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα “Κόμπρα” και η Αστυνομία του αεροδρομίου τίθενται έως τις 9 Ιανουαρίου σε “ενισχυμένη ετοιμότητα συναγερμού”, ενώ ο ίδιος ζήτησε από τους διοργανωτές διαφόρων εκδηλώσεων να επεξεργασθούν εκ νέου τους σχεδιασμούς ασφάλειας για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.
Ταυτόχρονα, ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα επισήμανε πως, σε αντίθεση με τη Γερμανία, στην Αυστρία δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένες απειλές, ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε σε άλλους διαύλους.
Όπως παρατήρησε, δεν μπορούν να αποφευχθούν σε όλες τις περιπτώσεις επιθέσεις από δράστες που ριζοσπαστικοποιούνται από μόνοι τους, ενώ δεν θα πρέπει κανείς να περνά στους ανθρώπους την ιδέα ότι υπάρχει μία απόλυτη ασφάλεια 100%.
Κατά την άποψή του, μία ματαίωση των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων ή η αποφυγή επισκέψεων σε χριστουγεννιάτικες αγορές, θα ήταν μία λανθασμένη αντίδραση καθώς, όπως ανέφερε, “εάν μία δημοκρατική κοινωνία γονατίζει μπροστά στην τρομοκρατία, αυτό είναι ένα λάθος μήνυμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα