19 Απριλίου 2024 / 3:24 μμ
19 Απριλίου 2024 / 3:24 μμ

Γ. Σταθάκης στο Ν. Χατζηνικολάου: Οι εκλογές θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά στην οικονομία

από fimotro

9_38Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, τόνισε ο Γιώργος Σταθάκηςμιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν απορρίπτει πλήρως τα σενάρια των εκλογών και ενδεχόμενου δημοψηφίσματος ο κ. Σταθάκης είπε: «Δεν χρησιμοποιώ εκφράσεις, αλλά τα θεωρώ επιστημονικής φαντασίας σενάρια».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι εκτός πολιτικής ατζέντας της κυβέρνησης για τρεις προφανείς λόγους. Πρώτον, θα υπάρξει μία τεράστια ζημιά στην οικονομία και στην πορεία ανάκαμψής της, δεύτερον, δεν τίθεται θέμα σταθερότητας της σημερινής κυβέρνησης, δεν υπάρχει καμία τέτοια διάσταση και τρίτον, νομίζω ότι η διεθνής κατάσταση επιβάλλει να πορευτούμε με τη σταθερότητα που έχει σήμερα η χώρα».

Στο ερώτημα αν πιθανό κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνει και νέα μέτρα, καθώς και μέχρι πότε θα συνεχίσει ο «κόφτης» ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε: «Το θέμα που πρέπει να συμφωνήσουμε είναι το μεσοπρόθεσμο. Το μεσοπρόθεσμο είναι 4ετές, φτάνει μέχρι το 2020 και αναθεωρείται στο ενδιάμεσο. Δηλαδή θα αναθεωρηθεί ό,τι και να συμφωνήσουμε το 2018. Γι’ αυτό το θέμα συζητάμε.

Υπάρχει ακόμα απόσταση, είναι ένα θέμα ακανθώδες και αναφέρομαι στο 2019 και 2020, θεωρώντας ότι το 2017 και το 2018 έχουν συμφωνηθεί με κάποια μικρή διαφοροποίηση του ΔΝΤ για το 2018. Αυτά είναι τα δεδομένα, πάνω σε αυτά τα δεδομένα συζητάμε. Η κυβέρνηση έχει σαφή θέση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση λήψης μέτρων και δεύτερον συζητάμε φυσικά οποιονδήποτε μηχανισμό δημιουργεί μία εγγύηση και από την άλλη πλευρά».

Στο ερώτημα αν αυτός ο μηχανισμός για τον οποίο έκανε λόγο μπορεί να είναι ο κόφτης ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε: «Ο κόφτης είναι ένας μηχανισμός, τον έχουμε θεσμοθετήσει για το 2017-2018 και είναι μηχανισμός ευρείας εφαρμογής σε ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία». Και πρόσθεσε: «Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι διορθώσεις μετά το 2018 δεν έχει συζητηθεί, δεν έχει αποφασιστεί».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα