28 Μαρτίου 2024 / 11:37 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:37 πμ

Ο Καραμανλής… junior ετοιμάζεται από τώρα, για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ (φωτό)

από fimotro

Καραμανλισμός χωρίς… Καραμανλή γίνεται; Όχι βέβαια. Μπορεί διάφοροι στο παρελθόν να προσπάθησαν και κερδίσουν τον πολιτικό αυτό τίτλο, μόνο οι Καραμανλήδες όμως μπορούν να τον εκφράσουν. Για τους λοιπούς νεο-δελφίνους… που θέλουν να εκπροσωπήσουν τον Καραμανλή ας μην το σχολιάσουμε. Είναι για πολλά γέλια η περίπτωσή τους…

karamanlis-rafina-1 karamanlis-rafina-2 karamanlis-rafina-4 karamanlis-rafina-5 karamanlis-rafina-3Το παρών στα εγκαίνια των νέων γραφείων της τοπικής της ΝΔ, στη Ραφήνα, έδωσε ο Κώστας Καραμανλής. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε συνοδευόμενος, από τον γιο του Άγγελο. Ο τομεάρχης υποδομών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν κεντρικό ομιλητής, έκανε εκτενείς αναφορές τόσο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κώστα Καραμανλή, όσο και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για ένα αόρατο νήμα που τους συνδέει.

Συγκεκριμένα είπε στην ομιλία του: «Ως παράταξη, πάντα επενδύαμε στην αλήθεια. Κι αυτό είναι εγγεγραμμένο στο πολιτικό μας dna από τον ίδιο τον ιδρυτή μας. Θεωρούσε ότι το να τάζεις στο λαό περισσότερες παροχές από αυτές που μπορείς να δώσεις, είναι η χυδαιότερη μορφή δημαγωγίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πάντα το Εθνικό το έβαζε πάνω από το κομματικό συμφέρον. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 90-93, είπε σκληρές αλήθειες που τελικά δικαιώθηκαν. Την ίδια πολιτική παράδοση συνέχισε ο Κώστας Καραμανλής το 2009, όταν είπε την απόλυτη αλήθεια στον ελληνικό λαό”, σημείωσε ο βουλευτής Σερρών και πρόσθεσε:

“Κι αυτό το αόρατο νήμα πολιτικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τους ιστορικούς ηγέτες αυτής της παράταξης, κρατάει σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Συμφωνία Αλήθειας.”

Ο κ.Καραμανλής έκανε ειδική μνεία στον πρώην πρωθυπουργό που βρισκόταν στην αίθουσα, λέγοντας: “Σήμερα, εδώ, έχουμε ανάμεσά μας έναν άνθρωπο, έναν ηγέτη, που συνέχισε αυτήν ακριβώς την πολιτική. Τον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην πρωθυπουργό μας. Η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ανάπτυξη, σημαντικές επενδύσεις, μακρόπνοες τομές, όπως η στρατηγική σχέση με την Κίνα, και μια ευρύτερη γεω-στρατηγική αντίληψη με γνώμονα το «εθνικό συμφέρον». Ο Κώστας Καραμανλής ήξερε να λέει τα μεγάλα όχι εκεί που χρειάζονταν, χωρίς αισθήματα μειονεξίας, όπως νιώθουν πολλοί στην Αθήνα έναντι των «συμμάχων» μας.”

Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον πρώην πρωθυπουργό του είπε:

«Πρόεδρε σε ευχαριστούμε για όσα έχεις προσφέρει στην Ελλάδα, για όσα έχεις προσφέρει στην παράταξη. Αποτελείς εθνικό κεφάλαιο και για τον τόπο και για την παράταξη. Και βέβαια, σε ευχαριστώ και προσωπικά, που είσαι δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην πολιτική».

Σ.Σ. Fimotro : ο μικρός Καραμανλής είναι σοβαρή περίπτωση πολιτικού. Μετριοπαθής, μορφωμένος, εάν δεν φθαρεί στην πορεία, θα είναι 99,9% ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα