29 Μαρτίου 2024 / 2:18 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:18 μμ

Σοκαρισμένη η Μέρκελ υποσχέθηκε σκληρή τιμωρία των δραστών

από fimotro

Ντυμένη στα μαύρα και συγκλονισμένη από το χθεσινό συμβάν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μίλησε σήμερα στον Γερμανικό λαό, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως ”φοβερή τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Βερολίνου”, ενώ τόνισε ότι ”δεν μπορεί να δεχτεί ότι η επίθεση προκλήθηκε από έναν άνθρωπο που ζήτησε άσυλο στη χώρα”.

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ: ”Υποθέτουμε ότι είναι τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα ανθρώπινο πλάσμα προκάλεσε την επίθεση, ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο στη Γερμανία”.

Η ίδια τόνισε ότι ”υπάρχουν τόσοι πρόσφυγες στην Γερμανία και οι Γερμανοί τους έχουν αγκαλιάσει”.

Στην ομιλία της, επίσης, η καγκελάριος τόνισε ότι ”Θα συνεχίσουμε να έχουμε συναντήσεις με τον Δήμαρχο του Βερολίνου, αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών για να συγκεντρώσουμε στοιχεία και να δούμε που θα βρούμε την άκρη του νήματος”.

Το διάγγελμα της κατέληξε:

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο αναρωτιόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχει μια απλή απάντηση σε αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θέλω να ζήσουμε με αυτόν τρόπο. Με φόβο, με την αγωνία να ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω μας. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι.

«Ξέρω ότι θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για εμάς όλους εάν επιβεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που διέπραξε την ενέργεια αυτήν ήταν κάποιος που είχε ζητήσει προστασία και άσυλο», πρόσθεσε.

Η καγκελάριος υποσχέθηκε ότι κάθε λεπτομέρεια θα διαλευκανθεί και ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί αυστηρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα