19 Απριλίου 2024 / 9:49 πμ
19 Απριλίου 2024 / 9:49 πμ

Αστυνομικός που είχε αποταχθεί ο εκτελεστής του Ρώσου πρέσβη;

από fimotro

Ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς που δολοφόνησε τον ρώσο πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ ήταν πρώην αστυνομικός, που είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς τον βαραίνουν υποψίες ότι είχε συνδέσεις με την “τρομοκρατική οργάνωση” του Φετουλάχ Γκιουλέν, το Χιζμέτ, το θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιερωμένου, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Haberturk.
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο Αλτιντάς παρεισέφρησε στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας που μιλούσε ο Καρλόφ, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικός, παρουσιάζοντας πλαστή ταυτότητα.
Φώναξε η “Ρωσία θα βιώσει την εκδίκηση για την Συρία”, πριν ανοίξει πυρ.
Ο Αλτιντάς έπεσε νεκρός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο σημείο της αστυνομίας και εντοπίστηκε πάνω του μια αστυνομική ταυτότητα.
Νωρίτερα, οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας και ο δήμαρχος της Άγκυρας ανέφεραν ότι ο δράστης της δολοφονίας του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία είναι αστυνομικός που ανήκε στην αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πρωτεύουσας αλλά δεν βρισκόταν σε υπηρεσία.
Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο δήμαρχος της Άγκυρας, ανέφερε ότι ο δράστης ανήκε «στην αστυνομία», μια πληροφορία που έδωσε και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, προσθέτοντας πως υπηρετούσε σε μια μονάδα αντιμετώπισης ταραχών.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε νωρίτερα πως ο δράστης είπε κάτι «για το Χαλέπι» και περί «εκδίκησης». Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, φέρεται να φώναξε «πεθαίνουμε στο Χαλέπι, πεθαίνεις εδώ», «μην ξεχνάτε το Χαλέπι και τη Συρία, όσο τ’ αδέλφια μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα είστε», «όποιος έχει ευθύνη θα πληρώσει» και «Αλλάχου Άκμπαρ».
Υπό κράτηση η μητέρα και η αδελφή του
Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση σήμερα την αδελφή και τη μητέρα του ενόπλου που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρώσο πρεσβευτή σε μια γκαλερί τέχνης στην Άγκυρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.
Οι δύο γυναίκες κρατούνται στην επαρχία του Αϊδινίου, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα