28 Μαρτίου 2024 / 3:38 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:38 μμ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ALPHA (ΚΑΡΤΕΣ)

από fimotro

Την εντονότατη απογοήτευση, σε συντριπτικά ποσοστά, για τις επιδόσεις της κυβέρνησης, αποτύπωσε η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, οι Έλληνες πολίτες δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για τις επιδόσεις της κυβέρνησης και την απουσία ελπίδας για το μέλλον. Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που αφορά τα συναισθήματα που διακατέχουν τους ψηφοφόρους, με τις λέξεις οργή, θυμός, δυσπιστία και απογοήτευση να ανταποκρίνονται στο 81% των ερωτηθέντων.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι η πρώτη που διεξάγεται ένα χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές και λίγα μόλις 24ωρα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ και τις αποκαλύψεις για τα τηλεοπτικά και την υπόθεση Καλογρίτσα και Τράπεζα Αττικής. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.005 νοικοκυριών, στο διάστημα από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο ερώτημα που τέθηκε αφορούσε τα συναισθήματα που κυριαρχούν έναν χρόνο μετά τις πρόσφατες εκλογές. Το 83,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αισθάνεται χειρότερα, ενώ μόλις το 12,1% δήλωσε ότι διαβλέπει μία ελπίδα για το μέλλον.

Δείτε τις κάρτες της δημοσκόπησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα