28 Μαρτίου 2024 / 11:56 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:56 μμ

Κομισιόν: Υπό εξέταση οι εξαγγελίες Τσίπρα

από fimotro

«Υπό εξέταση» θα τεθούν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρντ.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα, αν δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για τη 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, η κα Μπράιτχαρτ επανέλαβε ότι η Επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων και θα συζητήσει με τους υπόλοιπους θεσμούς πώς θα προχωρήσουν από δω και πέρα.
Ταυτόχρονα επανέλαβε για μια ακόμα φορά, ότι τα δημοσιονομικά μέτρα του 2019 και 2020 δεν περιλαμβάνονται στο αντικείμενο της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνοκρατών για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.
«Η συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα που εκτείνονται μόνο μέχρι το τέλος του προγράμματος (2018)» τόνισε. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής και τα στελέχη των θεσμών επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα, και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη».
«Δεδομένης της προόδου που έχει ήδη επιτευχθεί, η Κομισιόν εκτιμά πως όλες οι πλευρές θα συμβάλουν θετικά στην γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνοκρατών (stuff level agreement)», τόνισε η Ανίκα Μπράιντχαρντ.
Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί ανέφερε, ότι ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειωθεί και ειδικότερα όσον αφορά τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2017, η Επιτροπή είναι βέβαιη ότι όλοι οι εταίροι θα δεσμευθούν εποικοδομητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η δουλειά το συντομότερο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα