29 Μαρτίου 2024 / 4:40 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:40 μμ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

από fimotro

Με τους εισηγητές των κομμάτων και με τη συντριπτική συναινετική διάθεση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που δηλώνουν την αντίθεση τους, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επένδυση του Ελληνικού, η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί αργά απόψε.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, υπεραμύνθηκε της σύμβασης, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη στρατηγική επένδυση που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να τη βελτιώσει κατά πολύ.
«Με την τροποποιητική σύμβαση, πέρα από τα οικονομικά οφέλη υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον, ανοιχτοί και προσβάσιμοι χώροι. Μιλάμε για ένα Μητροπολοτικό πάρκο 2.000 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που θα είναι προσβάσιμο στο κοινό χωρίς περιορισμούς» υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υποστήριξε ο κ. Ουρσουζίδης πέραν του τιμήματος των 915 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο επενδυτής θα γίνουν επιπλέον 1,5 δισ. έργα υποδομής και τόνισε ότι όλοι οι ανοιχτοί χώροι θα κατασκευαστούν την πρώτη 5ετία, κάτι που δεν προβλεπόταν στην προηγούμενη σύμβαση.
Παράλληλα, απέρριψε αιτιάσεις περί ξεπουλήματος αντιτείνοντας ότι δεν πουλιέται το ακίνητο αλλά παραχωρείται απλώς για αξιοποίηση και σε 99 χρόνια, όπως είπε θα επιστραφεί στο δημόσιο το 70%.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ ‘Αδωνις Γεργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για θράσος, υποστηρίζοντας ότι όσο ήταν αντιπολίτευση πάλεψε εναντίον οποιασδήποτε επένδυσης που θα πήγαινε τη χώρα μπροστά.
«Τέτοιοι Φαρισαίοι και υποκριτές είστε. Η πρώτη φορά Αριστερά στην εξουσία έρχεται και πανηγυρίζει που δίνει τα αεροδρόμια στους Γερμανούς. Όταν το έκανε ο κ.Σαμαράς ήταν προδότης, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι πατριώτης» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Υποστήριξε ακόμα ότι καμία βελτιωτική αλλαγή δεν κατάφερε η κυβέρνηση, αντίθετα, όπως υποστήριξε, για τα δύο χρόνια καθυστέρησης στην επένδυση, έχασε το ελληνικό δημόσιο ένα δισ. ευρώ.
«Εμείς θα ψηφίσουμε το Ελληνικό. Δεν θα σας πούμε ότι είστε πουλημένοι γιατί δεν είμαστε ίδιοι και θέλουμε ο τόπος να πάει μπροστά» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα