28 Μαρτίου 2024 / 9:15 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:15 μμ

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ… ΤΖΟΓΟ!

από fimotro

Απίστευτα υψηλές επιδόσεις στον… τζόγο εμφανίζουν οι 15-16χρονοι μαθητές στη χώρα μας. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στον στοιχηματισμό – τζόγο στους 16χρονους, με υπερδιπλάσιο ποσοστό εφήβων να αναφέρουν ότι έχουν στοιχηματίσει τον τελευταίο χρόνο, είτε διαδικτυακά είτε σε ειδικούς χώρους στοιχηματισμού. Ειδικότερα, ποσοστό 30,3% των 15-16χρονων μαθητών στην Ελλάδα παραδέχεται ότι «τζογάρει» έναντι 13,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την «πανευρωπαϊκή έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση οινοπνευματωδών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών» (έρευνα ESPAD) που δημοσιοποιήθηκε χθες και στην οποία συμμετείχαν 96.043 μαθητές. Η έρευνα ESPAD υλοποιήθηκε το 2015 σε 35 ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένων 24 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:
Στη χώρα μας παρατηρούνται χαμηλότερα ποσοστά 15-16χρονων μαθητών που έχουν καπνίσει έστω και μία φορά σε όλη τους τη ζωή (39,2% έναντι 45,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).
Αντίθετα, οι έφηβοι στην Ελλάδα αναφέρουν σε υψηλότερα ποσοστά κατανάλωση οινοπνευματωδών έστω και μία φορά σε όλη τη ζωή και κατανάλωση κατά τη διάρκεια των 30 ημερών πριν από την έρευνα (66,2% έναντι 47,5%).
Η Ελλάδα παρουσιάζει χαμηλότερα ποσοστά σε όλους τους δείκτες που αφορούν τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (10,5% έναντι 17,8%), την ηλικία έναρξης και την πρόσβαση στις ουσίες, συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Οι έφηβοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κατά μέσον όρο 5,8 ημέρες την εβδομάδα, όσο δηλαδή και στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.

Τα στοιχεία; Εντελώς απογοητευτικά για τη νεολαία μας! Ένα ακόμα στατιστικό που επιβεβαιώνει τη βαθιά κρίση σε όλα τα επίπεδα στη χώρα μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα