25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Τσίπρας : Αντίο Κομαντάντε Φιντέλ… Ζουράρις : είναι μ@λ@κες όσοι λένε τον Κάστρο δικτάτορα!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Μάλλον δεν πρέπει να ζούμε στην Ελλάδα η κάποια ευρωπαϊκή χώρα σαν, Έλληνες. Πρέπει να ζούμε σε χώρα της λατινικής Αμερικής. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας να έχουνε οι Κουβανοί ελληνικές ρίζες η εμείς με αυτούς. Και αυτό έχει την ερμηνεία του. Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκαλεί τον Κουβανικό λαό «hermanos y hermanas-αδελφοί και αδελφές» και συγκρίνει το 1821 με την «επανάσταση» του Κάστρο λέγοντας ότι:
«Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte [Πατρίδα ή θάνατος], το σύνθημα της Κουβανικής Επανάστασης το 1959», στην κορύφωση της ρητορικής του έντασης στην ομιλία του για τον επικήδειο του Κάστρο, αν μη τι άλλο, είναι ντροπή και προσβολή για τον ελληνικό λαό, τους αγώνες και την ιστορία του στο βάθος των αιώνων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έφτασε στην Κούβα για να αποδώσει φόρο τιμής στον μεγάλο «Κομανταντε», που κατά τον Κώστα Ζουράρι όσοι τον αποκαλούν δικτάτορα… είναι «Μ@Λ@κες!» Ο Αλέξης Τσίπρας για τα 60 χρόνια δικτατορίας δεν γνωρίζει τίποτα.

Είναι ένας από τους σπάνιους θαυμαστές του όπως και ο Ζουράρις. Δεν γνωρίζουν τίποτα για τη φτώχεια και εξαθλίωση του Κουβανικού λαού που είναι χειρότερη από τη δική μας σε μια χώρα τόσο πλούσια όπως είναι η Κούβα. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής και να ζήσω από κοντά την φτώχια τους, όχι σαν τουρίστας, για άλλους λόγους.

Όταν Αλέξη σε πηγαίνουν σε έναν χώρο με δεκάδες κορίτσια ανήλικα και ενήλικα να διαλέξεις ότι, και όσα θέλεις για λίγα δολάρια να περάσεις μια νύχτα δεν τιμά το Κουβανικό καθεστώς και τον Κομανταντε Φιντέλ που εσύ Αλέξη… θαυμάζεις. Κάποια στοιχεία του «Κομαντάντε» πρέπει να υπάρχουν μέσα σου ή σε κάποιους «συντρόφου» σου, αλλιώς δεν εξηγείτε και η απ΄ευθείας μετάδοση στις 02:00 τα ξημερώματα από την ΕΡΤ της «εμπνευσμένης» ομιλία σου για τον Κομαντάντε.

Θα ήταν καλύτερα Αλέξη τα χρήματα της αποστολής στην Κούβα σε καύσιμα και παραμονή που ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ να τα μοίραζες σε φτωχές οικογένειες να κάνουν Χριστούγεννα. Τι το ήθελες αυτό το ταξίδι; Κάποιος από του συνεργάτες σου δεν είχε λίγο μυαλό;

Ειλικρινά ντρέπομαι σαν Έλληνας, όταν σκέφτομαι ποιοι μας κυβερνάνε, ακούγοντας τον πρωθυπουργό της χώρας από την Κούβα να εμπλέκει το εγκώμιο ενός δικτάτορα και τον υφυπουργού Κώστα Ζουράρι να αποκαλεί την μισή υφήλιο Μ@λ@κες. Αλήθεια, ξέρουμε που μας πάει ο Αλέξης και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Απολαύστε τον διάλογο που είχε ο Κ. Ζουράρις με δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού ALPHA και το επίπεδο υφυπουργού:

Ζουράρις: Μεγάλη φυσιογνωμία της ανθρωπότητας μαζί με τον Τσε Γκεβάρα, έτσι αποδήμησε εις Κύριον και μας αφήνει πιο φτωχούς και λιγότερο επαναστάτες.

Δημοσιογράφος: Και αυτοί που τον χαρακτηρίζουν δικτάτορα τι είναι; Αφελείς;

Ζουράρις: Μ@λ@κες.

Δημοσιογράφος: Γιατί το λέτε αυτό, για πείτε μου.

Ζουράρις: Όχι, βαριέμαι.

Δημοσιογράφος: Βαριέστε δηλαδή να μιλάτε για μ@λ@κίες.

Ζουράρις: Ναι, ναι.

Δημοσιογράφος: Μ’ άρεσε το σχόλιό σας γι’ αυτούς που τον λένε δικτάτορα, αλλά 56 χρόνια δεν έγιναν εκλογές.

Ζουράρις: Ε, ήταν άλλο το σύστημα εκεί, ήταν ένα σύστημα άμεσης δημοκρατίας, βεβαίως με ελαττώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα