ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΜΕ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Συνεχίζεται η  κόντρα της Νέας Δημοκρατίας και μερίδας των ΜΜΕ με την κυβέρνηση. Το μαξίμου επιχειρώντας να βγει στην αντεπίθεση διέρρευσε ότι οι συνεχείς επιθέσεις από την αντιπολίτευση και τα συγκεκριμένα μέσα έχουν στόχο να προακαταβάλουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η επίθεση που εξαπολύουν από την κυβέρνηση είναι σφοδρή αφού κάνουν λόγο για μιντιακό κατεστημένο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές από χθες έχει ξεδιπλωθεί από την Νέα Δημοκρατία και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση. Η επίθεση αυτή, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, αφορά κάποια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην πραγματικότητα, πίσω από τα «οργισμένα» δελτία τύπου, τις τηλεοπτικές κραυγές και τα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κρύβεται η προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν «Η προειδοποίηση είναι προφανής: Αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αρεστές, είναι ήδη στημένο το κατηγορητήριο ότι «το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές».

Από την κυβέρνηση κορυφώνουν την επίθεσή τους υποστηρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και το μιντιακό κατεστημένο προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υπενθυμίζουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ ότι «Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως» υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, έκανε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που συστηματικά αποκρύπτεται από τους πρόθυμους υπερασπιστές την «ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης»:

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι αν η Νέα Δημοκρατία αγωνιά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ας δηλώσει το ίδιο ακριβώς, για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι.

Παραθέτουν τέλος μία σειρά δηλώσεων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας τη Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει αν συνιστούν παρέμβαση στην δικαιοσύνη ή όχι:

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα». («Πηγή» της Νέας Δημοκρατίας, ΑΠΕ 8/9/2016)
«Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα.» Ντόρα Μπακογιάννη Real FM 5/9/2016
«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος» Κυριάκος Μητσοτάκης Σκάι 13/9/2016.