20 Απριλίου 2024 / 6:01 πμ
20 Απριλίου 2024 / 6:01 πμ

Γιατί έρχεται σήμερα στην Αθήνα το δεξί χέρι του Ντράγκι

από fimotro

Η β’ αξιολόγηση, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει το «δεξί χέρι» του Μάριο Ντράγκι, Μπενουά Κερέ στην Αθήνα σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για το πρόγραμμα του, ο κ. Κερέ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα μιλήσει στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο Μπενουά Κερέ έχει πάρει θέση υπέρ της διευθέτησης του ζητήματος του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι «η πλήρης υλοποίηση του προγράμματος πρέπει να συνοδεύεται από σειρά μέτρων ελάφρυνσης του χρέους στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών την περασμένη Παρασκευή, εν όψει της επίσκεψής του, ο Μπενουά Κερέ υπογράμμισε ότι είναι εκτός συζήτησης ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα να επιτύχει το τρίτο πρόγραμμα.
Όσον αφορά στην πορεία της β’ αξιολόγησης σημείωσε ότι η συζήτηση παραμένει ανοικτή σε όλους τους τομείς και χαμήλωσε τον πήχη για μια συμφωνία άμεσα, εκτιμώντας ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου «θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για καταγραφή της προόδου και καθορισμό του χρονοδιαγράμματος προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Σε ό,τι αφορά το ρόλο του ΔΝΤ, χαρακτήρισε «παράγοντα αξιοπιστίας» τη συμμετοχή του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα.

Αναφορικά με την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο Μπενουά Κερέ επισήμανε ότι το ΔΣ της ΕΚΤ θα βασίσει τις αξιολογήσεις του και στην εσωτερική ανάλυση θα πραγματοποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση κινδύνων προτού λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα