28 Μαρτίου 2024 / 3:53 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:53 μμ

Τουρκία : άφησαν ελεύθερη τη δημοσιογράφο του BBC

από fimotro

Οι τουρκικές αρχές άφησαν ελεύθερη την δημοσιογράφο της τουρκικής υπηρεσίας του BBC Χατίτζε Κάμερ, η οποία συνελήφθη το Σάββατο στη νοτιοναατολική Τουρκία ενώ έκανε ρεπορτάζ σχετικά με δυστύχημα σε ορυχείο χαλκού.

Η Χατίτζε Κάμερ «κατηγορείται ότι υποστήριξε την τρομοκρατική οργάνωση PKK μέσω του ρεπορτάζ της» μετέδωσε το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Westdeutscher Rundfunk (WDR), με το οποίο επίσης συνεργάζεται η 39χρονη δημοσιογράφος, αφού επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά.

«Της είπαν ότι θα δικαστεί» πρόσθεσε το δίκτυο WDR, σύμφωνα με το οποίο η Χατίτζε Καμέρ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν αυτήν την κατηγορία.

Η Χατίτζε Καμέρ συνελήφθη ενώ έκανε ρεπορτάζ για δυστύχημα σε ορυχείο χαλκού στην περιοχή της Σιίρτ, αναφερόταν στην ανακοίνωση που ανάρτησε το BBC Turkce στον δικτυακό του τόπο το Σάββατο επισημαίνοντας ότι ουδεμία εξήγηση δόθηκε για την κράτησή της.

Η δημοσιογράφος παρέμεινε υπό κράτηση όλη τη νύχτα στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Σιίρτ, είναι ωστόσο καλά, προστίθεται.

Η 39χρονη προσπαθούσε να έλθει σε επαφή με τις οικογένειες των μεταλλωρύχων μετά το δυστύχημα της 17ης Νοεμβρίου και ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, διευκρίνισε το BBC Turkce. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ αγνοούνται τα ίχνη άλλων πέντε.

Η Χατίτζε Καμέρ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου δημοσιογραφικής ένωσης στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί και αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν φιμωθεί μετά την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που επέβαλε το καθεστώς Ερντογάν σε απάντηση της απόπειρας πραξικοπήματος της 15η Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα