19 Απριλίου 2024 / 12:57 πμ
19 Απριλίου 2024 / 12:57 πμ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ : ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 4 ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

από fimotro

KanalarxesΑνατροπή στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ειδικά στο κρίσιμο θέμα των Πόθεν Έσχες των καναλαρχών. Πριν από λίγο, να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και οι τέσσερις υπερθεματιστές για να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, αποφάσισε τελικά η Επιτροπή. Αρχικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπουλου είχε υποστηρίξει ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, και είχε μάλιστα εκφράσει την άποψη ότι καλώς η επιτροπή του διαγωνισμού δέχτηκε μόνο μια απλή δήλωση για τα περιουσιακά τους στοιχεία, γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος Παππά.
Οι βουλευτές όμως της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τη στήριξη και του ΚΚΕ, κάνοντας χρήση ενός άρθρου του κανονισμού κατάφεραν με πλειοψηφία 2/5 να αποφασιστεί να κληθούν στην Επιτροπή ο υπουργός και οι υπερθεματιστές.
Ετσι, οι Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά θα δώσουν το παρόν σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής οι οποίες θα γίνουν με διαφορά ένα μήνα η μία από την άλλη και στις οποίες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ερωτήσεις μόνο ο πρόεδρος της Επιτροπής και τρεις ακόμη βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι ο κανονισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ αυστηρά όσον αφορά στο ποιοι θα υποβάλλουν ερωτήσεις με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να απαντά «ότι εκείνη θα εφαρμόσει πλήρως τον κανονισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα