16 Απριλίου 2024 / 9:13 πμ
16 Απριλίου 2024 / 9:13 πμ

ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

από fimotro

Τον γνωστό γελοιογράφο Ιωάννη Κυριακόπουλο, κατά κόσμον ΚΥΡ, βράβευσε πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντάς του το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Το χιούμορ ως βασικό στοιχείο της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Δικαίως λοιπόν συγκαταλέγεσθε μεταξύ των κορυφαίων γελοιογράφων της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σας απονέμεται κατ’ αξίαν το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Ιωάννη Κυριακόπουλο.

Επεσήμανε δε ότι με τα σκίτσα του και τα κείμενα που τα διανθίζουν, έχει αποδείξει ότι εκείνο που τον χαρακτηρίζει είναι, πρωτίστως και διαχρονικώς, το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκφραση.

«Με την βράβευση αυτή βραβεύεται το χιούμορ, το ελληνικό χιούμορ, το οποίο πάντοτε στάθηκε στο ύψος του και αντάξιο όλης της ελληνικής παιδείας», είπε ο Κυρ ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνέχισε υπενθυμίζοντας μια φράση της Ελένης Βλάχου, η οποία έλεγε: «δείξτε μου τις γελοιογραφίες μιας χώρας και θα σας πω τι πολίτευμα έχουν».

Πριν από τέσσερα χρόνια είχε βραβευτεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών. Στις 26 Οκτωβρίου αναμένεται η κυκλοφορία του νέου ημερολογίου του ΚΥΡ για το 2017 με τίτλο «Πρώτη φορά… πουθενά!» από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα