Την πρόταση του για έξοδο από την κρίση παρουσίασε ο Γ. Μανιάτης

Την πολιτική και προγραμματική πρότασή του που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χαμογελάσει ξανά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσίασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα στην προοδευτική παράταξη, Γιάννης Μανιάτης, την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση, η οποία έχει ως βασικό άξονά της την παραγωγή πλούτου και συνοψίζεται στον τίτλο «Παραγωγική σοσιαλδημοκρατία σε μία παραγωγική Ελλάδα».

Η πρόταση του κ. Μανιάτη περιλαμβάνει τέσσερις πηγές εθνικού πλούτου, όπως είπε, που μπορούν εκτός των άλλων να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν και το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και του ορυκτού πλούτου, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τη κατάργηση του Υπερταμείου το οποίο δέχθηκε ο κ. Τσίπρας, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των πανεπιστημίων της χώρας και ο μετασχηματισμός του Δημοσίου σε επιτελικό κράτος.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η πρότασή του «στέκεται απέναντι στον ιδεοληπτικό παρασιτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αγοραία αντίληψη της ΝΔ», ενώ είναι «πρόταση ενότητας της παράταξης, βασισμένη σε γνώση και εμπειρία και συμπληρωματική του «σχεδίου Ελλάδα»», που εκπονεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αφήνοντας αιχμές για τη συνυποψήφια Φώφη Γεννηματά, σημείωσε πως «η σημερινή ηγεσία απέδειξε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει τον χώρο πέρα από το 7%» και επισήμανε ότι «νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στις επικείμενες εκλογές θα είναι στον β’ γύρο.

Ο κ. Μανιάτης προσδιόρισε ως άμεσο καθήκον του νέου αρχηγού την ανάληψη ενωτικών πρωτοβουλιών για να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ιδρυτικό συνέδριο. «Υπηρετώ την ενότητα του χώρου. Μετά τις εκλογές θα είμαστε ενωμένοι και θα πρέπει όλοι να το δηλώσουν από τώρα» υποστήριξε.