Ν. Παππάς: Καθαρή η έξοδος από το πρόγραμμα

Η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα, θα είναι καθαρή, επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Η απόφαση του Eurogroup και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για τη δημιουργία αποθεματικού, τόνισε ο υπουργός, θα διασφαλίσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Σε ερώτηση, αν η Ελλάδα θα λάβει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της, ο υπουργός είπε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν όσα έχουν συμφωνηθεί. Η Ελλάδα κάνει από την αρχή του προγράμματος ότι έχει συμφωνηθεί και περιμένουμε όλοι οι πιστωτές να κάνουν το ίδιο, είπε. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, γιατί έχουμε μία νέα δυναμική, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πολιτική συζήτηση που έχει αρχίσει στην Ευρώπη αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας έχει βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, ώστε να κάνει την αναγκαία μεταρρύθμιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα διασφαλίζει ότι δεν θα ξαναδούμε ποτέ στην Ευρώπη μία κρίση του μεγέθους της ελληνικής.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τι θα ήθελε από το Ταμείο, ο υπουργός είπε ότι «περιμένουμε τώρα πως όλες οι πλευρές θα τηρήσουν τη συμφωνία». Δεν θέτουμε, σημείωσε, θέμα παρουσίας η όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. «Ελπίζουμε πολύ», πρόσθεσε, «ότι αυτή η αξιολόγηση δεν θα καθυστερήσει, όπως οι προηγούμενες, λόγω διαφωνιών μεταξύ των Θεσμών».