Ηθελαν να χτυπήσουν με βόμβες Μητσοτάκη – Σαμαρά!

Τους ενημέρωσαν τηλεφωνικά σήμερα ο Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

Μια πολύ σημαντική πληροφορία από τη δράση των τρομοκρατών που συνέλαβε η Αστυνομία περιήλθεν σε γνώση των αστυνομικών συντακτών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκαν στην κατοικία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα, στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εύρημα αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό επειδή μετά τις αρχικές σημειώσεις που αφορούσαν στοχεύσεις τραπεζιτών και επιχειρηματιών διαπιστώνεται ότι ένας από τους στόχους «πρώτης σειράς» και ίσως στο άμεσο μέλλον του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλης ένοπλης οργάνωσης θα ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στις αρχές του 2013 είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Ο Νίκος Τόσκας τηλεφώνησε το πρωί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά – Στο σπίτι της 48χρονης στην Ηλιούπολη βρέθηκαν σημειώσεις για τις κινήσεις του προέδρου της ΝΔ

Για τα σχέδια της Πόλας Ρούπα σε βάρος του, όπως προέκυψε από τις σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης στο οποίο συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, ενημερώνει αυτή την ώρα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα νωρίτερα το πρωί της Τρίτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στους δύο πολιτικούς τους οποίους επίσης ενημέρωσε για τα ευρήματα των ερευνών της αντιτρομοκρατικής.

Τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ήταν κατά πληροφορίες δύο από τα ονόματα που βρέθηκαν στις σημειώσεις της 48χρονης Ρούπα.