Το παρασκήνιο της διάψευσης του Καραμούζη για τις φήμες περί αποχώρησής του από τη Eurobank

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-10-18-13-03-39Σε διάψευση των φημών περί επικείμενης αποχώρησής του από τη διοίκηση της Eurobank, προχώρησε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο Νίκος Καραμούζης.

«Συγκεκριμένοι κύκλοι διακινούν σκόπιμα αβάσιμες φήμες τις τελευταίες ημέρες για μετακίνηση μου από την Eurobank» αναφέρει ο πρόεδρος της μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και καταλήγει: «Θα τους απογοητεύσω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καραμούζης.

Είναι ενδιαφέρον αν και όχι σύνηθες το γεγονός ένας τραπεζίτης να διαψεύδει μέσω των social media μία φήμη. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του κ. Καραμούζη αυτό γίνεται ακόμα πιο περίεργο δεδομένου ότι ο πρόεδρος της Eurobank είναι εν γένει ένα διακριτικό τραπεζικό στέλεχος που παρεμβαίνει σπάνια με δημόσιο λόγο και όταν το πράττει αυτό αφορά θέματα της τράπεζας της οποίας ηγείται ή για θέματα της γενικότερης πορείας της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anatropinews.gr, ο Νίκος Καραμούζης προέβη στη διάψευση διότι στην δημοσιογραφική, τραπεζική και πολιτική αγορά κυκλοφορεί εσχάτως η φήμη ότι ο πρόεδρος της Eurobank επιθυμεί να καταλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Μια θέση που έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία και θα κριθεί τις επόμενες μέρες σε συνεννόηση με τα ξένα funds που κατέχουν μερίδιο μετοχών στην Πειραιώς και την κυβέρνηση.

Για τη θέση αυτή προβάδισμα φαίνεται ότι έχουν δύο στελέχη της ίδιας της τράπεζας, οι κ.κ Πουλόπουλος και Παπασπύρου, αν και τόσο κυβερνητικά στελέχη όσο και παράγοντες της αγοράς προτείνουν άλλα στελέχη ή και αυτοπροτείνονται οι ίδιοι για την περιζήτητη θέση.

Ο κ. Καραμούζης διακρίνει προφανώς πως οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα μπορούσαν να εμπλέξουν το όνομά του σε ένα «παιχνίδι θρόνων» στην Πειραιώς, το οποίο, μάλιστα, θα κριθεί σε άλλο επίπεδο. Και αυτό θέλει να αποφύγει. Διότι η δεύτερη ανάγνωση του tweet του κ. Καραμούζη είναι πως δεν ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε μετακίνησή του από τη Eurobank. Ακόμα, όμως, υποθετικά, κι αν ενδιαφερόταν και διέκρινε πως οι συνθήκες δεν τον ευνοούν, όφειλε να το διαψεύσει για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση πως βρίσκεται μεταξύ των «υποψηφίων».

Οι ίδιες φήμες, πάντως, επεκτείνονται και στις σχέσεις του ικανότατου και έμπειρου τραπεζίτη με την κυβέρνηση, οι οποίες ενώ πέρασαν από ένα μεγάλο διάστημα αγαστής συνεργασίας, εσχάτως -όπως ακούγεται σε κυβερνητικά γραφεία- περνούν μια περίοδο ήπιας ψυχρότητας. Λέγεται, μάλιστα, πως η υπόθεση της συνεργασίας της Eurobank με τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας στο θέμα του λογισμικού και της πλατφόρμας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες δεν εξελίχθηκε …ευχάριστα και προκάλεσε τη δυσφορία της κυβερνητικής πλευράς.

Πάντως, ο Νίκος Καραμούζης θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο επιτυχημένους τραπεζίτες και συγκεντρώνει την αποδοχή των ξένων funds- μετόχων της Eurobank. Αρκετοί λένε, δε, πως θα μπορούσε κάλλιστα -όταν κλείσει τον κύκλο του στην Eurobank- να αξιοποιηθεί και σε άλλες θέσεις.

Πηγή : anatropinews.gr