Νέο χτύπημα Σκουρλέτη : ομολογία αποτυχίας του προγράμματος εάν παρθούν νέα μέτρα

Διαφοροποιημένος από την κυβερνητική γραμμή εμφανίστηκε και σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης εκφράζοντας τη δυσφορία του για τα νέα μέτρα και στέλνοντας το μήνυμα ότι «η κοινωνία δεν αντέχει επιπλέον μέτρα» επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέες επιβαρύνσεις.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να βγει το πρόγραμμα και από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν άλλες παράλογες απαιτήσεις».

«Πρέπει να πάμε στο να ξελασκάρει το λουρί, όχι να οδηγηθούμε σε νέα μέτρα. Αυτά θα ήταν καταστροφικά», είπε ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

Όπως είπε, δεν θεωρεί πως «έχουμε το περιθώριο ως οικονομία να πάμε σε νέες επιβαρύνσεις και μάλιστα πως εάν τεθεί κάτι τέτοιο, θα είναι ομολογία αποτυχίας του προγράμματος».

Επίσης, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι είναι γνωστή και σαφής η θέση της κυβέρνησης «να πάμε σε μια γενναία απομείωση του χρέους».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενος αντικατάστασής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, είπε ότι «αν φτάσουμε στο σημείο ώστε οι θεσμοί να καθορίζουν και τη σύνθεση της κυβέρνησης στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά».

Ο ίδιος διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να μετακινείται στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «δεν τον αφορούν. Έχω πει τόσες πολλές φορές, δεν ενδιαφέρομαι».

Πολιτικά κάτι συμβαίνει με τον Π. Σκουρλέτη. Και αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνει ένα τόσο ηχηρό εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό μήνυμα. Για να δούμε που θα καταλήξει αυτή η συνεχής διαφοροποίηση…