Βαριές καταγγελίες από τις ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων για εκβιασμό του ΣτΕ!

Κάνουν λόγο για αποτροπιασμό και κατάντια…

Για άκρως νοσηρό φαινόμενο, «που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα», μιλούν οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή δημοσιεύματα για την προσωπική ζωή δικαστικού. Συνδέουν την υπόθεση με την εκδίκαση στο ΣτΕ του διαγωνισμού για τις άδειες.
«Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών.

«Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, τη λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο Τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό, που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα.

Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανώτατου Δικαστηρίου, στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στη φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία, οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.

Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

Τέλος, εν συνεχεία της χθεσινής παραγγελίας του υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει, θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της, η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών»,