ΑΝΟΙΓΟΥΝ 6.339 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ 34 ΔΗΜΟΥΣ

Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους – θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, με «καθαρό» μισθό 431,75 ευρώ όσοι είναι έως 25 ετών και 495,25 ευρώ οι άνω των 25 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν , από τις 3 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 13ης Οκτωβρίου, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed. gr σε έναν ένα έως τρεις δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα και θα επιλεγούν με σύστημα μορίων. Οι 34 δήμοι είναι, ανά περιφέρεια, οι Ίλιου, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Λαυρεωτικής, Νίκαιας – Αγ. Ιων. Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας, Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Πύργου, Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, Πρέβεζας, Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας, Καρδίτσας, Τρικκαίων, Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης- Αλιβερίου.
Οπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Ρ. Αντωνοπούλου, «το πρόγραμμα, για πρώτη φορά, συνδυάζει τη μισθωτή εργασία με πιστοποιημένα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα οποία ενισχύουν το βιογραφικό του ανέργου και τον βοηθούν να κάνει το πρώτο βήμα για την επαναφορά του στην αγορά εργασίας».