ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο… ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙ ΓΑΠ

ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Για απιστια και απάτη σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο Ροβέρτος Σπυροπουλος. Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την ολοκήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σπυρόπουλος, πρώην υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος, ήταν ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ που φέρεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε αδικαιολόγητα επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.

Τώρα το αδίκημα της απιστίας για το οποίο του ασκήθηκε η δίωξη συνίσταται στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος την περίοδο 2007-2009.

Τέλος το αδικημα της απάτης με το οποίο επίσης βαρύνεται ο κ. Σπυρόπουλος μετά την εις βάρος του δίωξη, αφορά στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ απο την Τραπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ το 2010, με εγγυηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κ. Σπυρόπουλος με σκοπό να λάβει το δάνειο, φέρεται να εγγυήθηκε ότι η κρατική επιχορήγηση του κόμματος δεν εχει δοθεί άλλου ως εγγύηση. Ωστόσο στη πραγματικότητα η επιχορήγηση είχε εκχωρηθεί ήδη σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρκάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.