Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ, ΑΛΛΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 4% ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ!

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Ανατροπή στην προεκλογική κούρσα φέρνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την τηλεμαχία Ντόναλντ Τραμπ – Χίλαρι Κλίντον, η οποία δίνει προβάφισμα 4 μονάδων στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Los Angeles Times, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7% έναντι 42,6% της Χίλαρι, μία μέρα μετά το debate.
Ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον στην εν λόγω δημοσκόπηση από τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων καταγράφηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν ο Τραμπ είχε «ξεφύγει» μπροστά με 6,7 μονάδες.
Η πιο ασταθής ηλικιακή ομάδα ψηφοφόρων εντοπίζεται στους κάτω των 35 ετών, καθώς μόλις πριν από λίγες εβδομάδες υποστήριζαν την Κλίντον με διαφορά τουλάχιστον 10 μονάδων, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα η διαφορά ανατράπηκε υπέρ του Τραμπ κατά 8 μονάδες και επί του παρόντος κυμαίνεται σε 5,5 μονάδες υπέρ του Ρεπουμπλικάνου.
Οι εκλογικές προτιμήσεις μεταξύ εκείνων που κατέχουν μόνο απολυτήριο λυκείου τοποθετούν τον Τραμπ σε πλεονεκτική θέση με 19,2 μονάδες διαφορά, όταν πριν από αρκετές εβδομάδες το ποσοστό στήριξης του περιοριζόταν σε μονοψήφιο νούμερο.
Επίσης, ο Τραμπ έχει μια διαφορά προτίμησης της τάξης του 20% στον ανδρικό πληθυσμό σε σχέση με την Κλίντον, όταν η διαφορά κυμαινόταν σε τουλάχιστον 10% περίπου ένα μήνα νωρίτερα.
Τέλος, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στις προτιμήσεις των Αφροαμερικανών, οι οποίες κυμαίνονταν μόλις στο 3% νωρίτερα αυτό το μήνα. Η υποστήριξη «εκτοξεύθηκε» σε περίπου 20% πριν από 10 ημέρες προτού υποχωρήσει και στη συνέχεια ανακάμψει στο τρέχον 18,2%.

Η μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ τώρα αρχίζει!