ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ – ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ!

ΑΦΟΡΑ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ

ma6Μια ακόμα μεγάλη δίκη θα απασχολήσει τη χώρα τους επόμενους μήνες. Δίκη με πολύ μεγάλη σημασία. Στο πλαίσιο αυτό, λατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, απήγγειλε ο εισαγγελέας για κακοδιαχείριση των οικονομικών της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.
Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά του λογιστή της Στοάς και συνεργατών του μετά από έρευνα τόσο της οικονομικής αστυνομίας όσο και των εισαγγελικών Αρχών που είχε αφετηρία καταγγελία μέλους της Τεκτονικής Στοάς, σχετικά με παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική καταγγελία για την οποία υπήρξε μήνυση του ιδρύματος σε βάρος του λογιστή και μιας συνεργάτιδάς του, αφορούσε ποσό περίπου 350 χιλιάδων ευρώ.
Οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας φαίνεται ωστόσο να διαπιστώνουν συνολικές διαρροές δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατά τη διάρκεια των ετών 2006 – 2015. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι η Στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ και ότι δεν είχε εκδώσει ΑΦΜ. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.