ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ATTICA BANK ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στενή συνεργάτιδα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα φέρεται να υπηρετούσε παράλληλα τόσο ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού, όσο και ως μέλος του ΔΣ της Attica Bank ΑΤΤ +4,08% και στέλεχος της τράπεζας και μάλιστα σε θέση αυξημένης ευθύνης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «σε ό,τι αφορά στην ίδια, εγείρονται ερωτηματικά για την επιστημονική της επάρκεια και, ενδεχομένως, για τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών που παρουσιάζει στο βιογραφικό της και βάσει των οποίων πιστοποιήθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος και διορίστηκε στην συγκεκριμένη θέση μετακλητής υπαλλήλου.

Αλήθεια, ο κ. Σταϊκούρας, η τότε διοίκηση της Attica, οι αρμόδιοι φορείς της ΤτΕ, είχαν ελέγξει την πληρότητα και τη νομιμότητα των στοιχείων αυτών; Ή μήπως όταν αφορά στα «δικά μας παιδιά», τέτοιες λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία;».

«Αυτοί που, τον τελευταίο καιρό, καταβάλλουν μια συστηματική προσπάθεια να κάνουν το άσπρο μαύρο, διαψεύδονται, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, από τις ίδιες τις πράξεις τους», τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές.