Ο Μ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΒΕΤΖΗ : ΕΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ CAS

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση μετά τα σημερινά δημοσιεύματα για την αφαίρεση των χάλκινων μεταλλίων της παλιάς πρωταθλήτριας του τριπλούν, τα οποία είχε κατακτήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα το 2007 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ο κ Δημητρακόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη ΔΟΕ, αλλά αν αποδειχθούν βάσιμα τα δημοσιεύματα, η αθλήτρια θα προσφύγει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Η ανακοίνωση:

«Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη.

Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε. , η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF, αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχτικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε. περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)».