ΕΡΓΟΣΤΑΣΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΟΙΞΕ Η ΔΩΔΩΝΗ

Τις πόρτες της άνοιξε επίσημα η νέα υπερσύγχρονη μονάδα χαλουμιού και αναρής της Δωδώνη στην Κύπρο, μία επένδυση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για την επέκταση της δραστηριότητάς της στην κυπριακή αγορά, η Δωδώνη Κύπρου εγκαινίασε την εργοστασιακή μονάδα στη Λεμεσό, παρουσία ανώτατων πολιτικών εκπροσώπων, στελεχών της εταιρείας και των τοπικών Μέσων της Κύπρου. Η υπερσύγχρονη μονάδα για την παραγωγή παραδοσιακών κυπριακών τυριών όπως το χαλούμι και η αναρή, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2016, και οι πρώτες εξαγωγές πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, με προορισμό τις αγορές της Αυστραλίας και της Ολλανδίας, ενώ η Ελλάδα και η Αυστρία αποτελούν τους αμέσως επόμενους εξαγωγικούς σταθμούς της εταιρείας.
Ο πρόεδρος της Δωδώνης και Δωδώνης Κύπρου, κ. Michael O’Neill δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στην Κύπρο μέσω της επένδυσής μας στη Δωδώνη Κύπρου, η οποία θα ενδυναμώσει την παρουσία της εταιρείας μας σε όλον τον πλανήτη. Αυτή η επένδυση θέτει γερές βάσεις για τη δραστηριότητα της Δωδώνης στην κυπριακή αγορά και αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης μας στην Κύπρο και στις προοπτικές της, καθιστώντας το Χαλούμι Δωδώνη διαθέσιμο σε 40 χώρες διεθνώς, όπου το brand μας είναι καταξιωμένο». Και πρόσθεσε πως «μία τέτοια επένδυση προσφέρει πραγματική αξία στην οικονομία της Κύπρου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς το γάλα που χρησιμοποιεί η Δωδώνη Κύπρου για τα προϊόντα της είναι 100% κυπριακό. Παράλληλα, οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις μας, πέραν της ενίσχυσης των εξαγωγών, δίνουν την ευκαιρία στους Κύπριους καταναλωτές να γευτούν και να απολαύσουν τα κυπριακά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη μοναδική ποιότητα και την πλούσια γεύση τους».
Στήριξη των ΠΟΠ
Σύμφωνα με την εταιρεία, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 10.000 τόνους φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα, εξάγοντας τα κυπριακά τυριά Δωδώνη σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής. Στην πλήρη ανάπτυξή του, το εργοστάσιο θα παρέχει 60 θέσεις εργασίας, ενώ σημειώνεται ακόμα μια φορά ότι κύρια προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η ενεργή στήριξη της προσπάθειας που γίνεται από την κυπριακή κυβέρνηση για την κατοχύρωση του κυπριακού χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ.