ΡΕΚΟΡ : ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ TWEETS ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΚΛΙΝΤΟΝ -ΤΡΑΜΠ!

«Φωτιά» όχι μόνο στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στα social media έβαλε η πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του debate δημοσιεύθηκαν 5 εκατ. tweets με τα hashtag #DebateNight και #Debates2016. Όπως παρατηρεί το BBC πρόκειται για έναν αριθμό 20 φορές μεγαλύτερο από αυτόν που γράφτηκαν για τις εκλογές του 2015 στη Βρετανία.
Σύμφωνα με στοιχεία του Twitter, οι τρεις πιο σχολιασμένες στιγμές ήταν η ατάκα του Τραμπ ότι «έχω καλό ταμπεραμέντο», τα σχόλιά του για τις έρευνες των αστυνομικών στο αμερικανικό έδαφος και η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους δύο μονομάχους για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Τη μερίδα του λέοντος στα «τιτιβίσματα» πήρε ο Τραμπ με το επιτελείο του να υποστηρίζει ότι 6 στις 10 δημοσιεύσεις αφορούσαν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.
Ξεχωριστή προσοχή έδωσαν οι χρήστες του Twitter στα σχόλια της Κλίντον για τη φορολιγική πολιτική που προτείνει ο Τραμπ ενώ πολλά σχόλια προκάλεσαν και οι αναφορές του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για το Μεξικό και την Κίνα.
Ειδική κατηγορία αποτέλεσε, τέλος, ο συντονιστής της συζήτησης, Λέστερ Χολτ, στον οποίο αφιερώθηκαν περισσότερα από 400.000 tweets με πολλούς να του ζητούν να γίνει πιο παρεμβάτικος και αρκετούς να τον επαινούν για τις παρεμβάσεις του (fact checks) στις τοποθετήσεις και των δύο υποψηφίων.