ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ… ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Πανηγυρίζουν στη ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως για την υπόθεση Καλογρίτσα και έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε πολύ άσχημα για την κυβέρνηση. Πανηγυρίζουν όμως και για τα νέα γκάλοπ. Στο πλαίσιο αυτό, την απόλυτη ικανοποίησή τους, για τα ευρήματα των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων, εξέφραζαν χθες κύκλοι της οδού Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι αυτές επιβεβαιώνουν και παγιώνουν τόσο τη δυναμική της ΝΔ και τη συνεχή πτώση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και την υπεροχή του Κυρ. Μητσοτάκη έναντι του Αλ. Τσίπρα.
Συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τις έρευνες της Opinion Poll και της MRB για την Κυριακάτικη Realnews, που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή και φέρουν τη ΝΔ να προηγείται με 12,5% και 7,3% αντιστοίχως, τόνιζαν σε αυτές «καταγράφεται μια δυναμική που προδιαγράφει μία ευρεία νίκη του κόμματος». Ιδιαίτερη βαρύτητα έδιναν και στην παράσταση νίκης (στην έρευνα της Opinion Poll την εκλογική νίκη της ΝΔ προδιαγράφουν το 61,2%, έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αυτή της MRB τα αντίστοιχα ποσοστά φτάνουν το 59,6% και 20,6%, αντιστοίχως), τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, η εκλογική νίκη κόμματος της αντιπολίτευσης είναι πανθομολογούμενη».
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας, απαντά το 48,3%.
Παράλληλα εκτιμούν ως απολύτως ενθαρρυντικά και τα ευρήματα της άμεσης σύγκρισης των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται του πρωθυπουργού σε όλους τους επιμέρους δείκτες αξιολόγησης (σε κάποιους και με διπλάσια ποσοστά), υποστηρίζοντας ότι «όσο περνούν οι μέρες η κυριαρχία του Κυρ. Μητσοτάκη θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη, καθώς μεγάλα τμήματα της κοινωνίας θα πείθονται για την αξιοπιστία της πολιτικής του και του προγράμματος που έχει ανακοινώσει».
Από δω και στο εξής, υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, «χρέος μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την υπεροχή μας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας προτάσεις μας, ως μία πραγματικά εναλλακτική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες της κυβερνητικής πολιτικής». Πολύ σύντομα, κατέληγαν οι ίδιοι, «οι δημοσκοπικές διαφορές θα είναι τόσο τόσο μεγάλες, που θα αναγκάσουν και τον κ. Τσίπρα να παραδεχθεί ότι είναι πλέον μειοψηφία στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών».