15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ

Μπορεί ο Ι. Σαββίδης να ζήτησε 2-3 ημέρες μέχρι να πληρώσει την πρώτη δόση που του αναλογεί και η οποία θα αυξήσει το ποσό που συγκεντρώνεται από τις άδειες αυξάνει κατά περίπου 10 εκατ. ευρώ, στα 255 εκατ. ευρώ, καθώς η προσφορά του Ιβαν Σαββίδη ήταν 61,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν πως θα δοθούν 15 ημέρες προθεσμία, όπως προβλέπει ο νόμος, στον Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να καταβάλει την πρώτη δόση συν πέντε ημέρες που είναι η προθεσμία για τον έλεγχο του πόθεν έσχες.
Οι ίδιες πηγές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι το τίμημα ανεβαίνει κι άλλο, ενώ υπενθυμίζουν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή όπου και είχε δηλώσει πως όποιος δεν μπορέσει να καταβάλλει το τίμημα θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο.
Νωρίτερα, ο κ. Σαββίδης δήλωσε: «Μόλις τώρα καθόμουν με την ομάδα μου μπροστά στην τηλεόραση αντιλαμβανόμενος ότι ο χρόνος λήγει. Είναι πολύ σημαντικό για μας να καταλάβουμε τι θα γίνει τώρα. Ακούσαμε ότι ο κύριος Καλογρίτσας έχει κάποια προβλήματα και δεν θα πάρει την άδεια. Εγώ δηλώνω ότι ο πρώτος επιλαχών είμαι εγώ και είμαι έτοιμος μέσα στις επόμενες μέρες να πληρώσω την πρώτη δόση από τα 61,5 εκατομμύρια ευρώ και να πάρω την άδεια. Αυτή η δήλωσή μου είναι επίσημη.
Αν μας ειδοποιήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε τηλεοπτική άδεια, τότε εντός 2-3 ημερών πληρώνω την 1η δόση.
Ταυτόχρονα θέλω να επαναλάβω πως η πρότασή μου προς τα κανάλια που δεν έχουν άδεια ισχύει. Είμαι έτοιμος να αποκτήσω τα κανάλια τους για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».
O ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πάντως πως τις προηγούμενες μέρες δεν είχε συζητήσεις με κάποιους από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών για την αγορά τους. «Συζητήσεις δεν υπάρχουν. Δεν θα ήταν ορθό. Αφού δεν έχεις άδεια πως να κάνεις διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά