ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 59ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Ένας 59χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών του τμήματος Μουζακίου.
Ο 59χρονος μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Γερμανία, κατάφερε να αποσπάσει από 37χρονη και 42χρονο από το Μουζάκι, τμηματικά, το συνολικό ποσό των 950 ευρώ, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες, όπως έλεγε, ενέργειες για τη νόμιμη μετανάστευσή τους για εργασία στο μαγαζί του.
Ο δράστης συνελήφθη στην αποθήκη δεμάτων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων Θεσσαλονίκης να παραλαμβάνει φάκελο που περιείχε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, τα οποία του είχαν στείλει τα θύματά του, με το ίδιο πρόσχημα.
Τα χρήματα κατασχέθηκαν. Όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του δράστη εκκρεμούν έξι συνολικά αποφάσεις δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Λάρισας και της Σιντικής, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών, έξι μηνών και έξι ημερών για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης.
Ο 59χρονος ποσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Μουζακίου και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.