ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΠΛΑΣΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ;

Γράφει ο Κ.Π.

(cavodoro2000@hotmail.com) 

Μείζον θέμα αξιοπιστίας, αλλά ηθικό και πολιτικό προκύπτει για το Αθηναικό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων με τα όσα συνέβησαν στην Νέα Υόρκη, με τους Έλληνες δημοσιογράφους και τον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά.

Μετά την αναφορά του πρακτορείου για την αστυνομία της Νέας Υόρκης και τα όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, τα πράγματα πλέκουν ακόμη περισσότερο γύρω από το perouka-gate. Εμείς από την πρώτη στιγμή του γεγονότος είχαμε εντελώς διαφορετική εικόνα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού από δικές μας πηγές, παρά τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Όσοι έχουν μείνει για αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το NYPD. Ακόμη και τις δημοσιογραφικές ταυτότητες των εργαζομένων στα Αμερικανικά ΜΜΕ εκδίδει η αστυνομία μετά από αίτηση εργοδότη και ενδιαφερόμενου. Η αναφορά που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ της αστυνομίας για τους Δημάδη-Σουλτογιάννη, αποκλείεται να υπάρχει χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα το αγγλικό κείμενο της αναφοράς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για το συμβάν με τις υπογραφές των αξιωματούχων. Εμείς με βάση τις πληροφορίες μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουμε πολλές επιφυλάξεις για την γνησιότητα της αναφοράς.

Οφείλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως η ΝΔ να ρίξουν φως στην υπόθεση και να ερευνήσουν το ρόλο του υπουργού και του γραφείου τύπου του προξενείου της Νέας Υόρκης, και όχι μόνο για το συμβάν.

Η ΝΔ μέσω της εδώ πρεσβείας των ΗΠΑ μπορεί να έχει άμεσα την αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης(αν υπάρχει) και να την δώσει στη δημοσιότητα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Όλα τα άλλα είναι «μαϊμουδιέςς» και προσπάθεια συγκάλυψης μιας βρόμικης ιστορίας.