ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ : ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ… ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πρωτότυπη άποψη για το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ παρουσίασε σήμερα το πρωί ο Γ. Κατρούγκαλος. Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, αφού χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνο «αναγκαστικό συμβιβασμό» υποστήριξε ότι «με το τρίτο Μνημόνιο θέλαμε να εξουδετερώσουμε ό,τι κακό υπήρχε στα προηγούμενα»!!! Ο Γ. Κατρούγκαλος, μετά το περίεργο αυτό επιχείρημα για το τελευταίο μνημόνιο, τοποθετήθηκε και για το θέμα των συντάξεων. Όσον αφορά τις συντάξεις είπε ότι όπου γίνει λάθος θα διορθωθεί και ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να θιγούν τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα των αναπήρων».

Υποστήριξε ότι από την κυβέρνηση δεν έγιναν οριζόντιες μειώσεις λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό.

«Ο νόμος λέει ρητά όχι στα ποσά προ των μνημονιακών περικοπών, αλλά στα νυν καταβαλλόμενα ποσά ισχύει η «προστασία» των συντάξεων μέχρι τα 1300 ευρώ», είπε μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Υπουργός Εργασίας.

Όπως διευκρίνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, «όποιος σήμερα παίρνει ως 1.300 ευρώ, ως άθροισμα κύριας κι επικουρικής σύνταξης, δεν θα υπάρξει μείωση της επικουρικής. Αν και όπου γίνει λάθος θα διορθωθεί. Γι΄ αυτό στέλνουμε σε κάθε συνταξιούχο που είχε περικοπή, μια αναλυτική περιγραφή για το τι συνέβη. Σε αυτό το χαρτί θα τους λέμε πόσα έπαιρνε, πόση περικοπή υπέστη και σε ποιο ύψος θα είναι πλέον οι αποδοχές τους».

Όπως προσέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος «ο επανυπολογισμός των συντάξεων γίνεται με βάση τον συντάξιμο μισθό και όχι το ποσό της σύνταξης», σημειώνοντας ότι «μειώσεις θα υποστεί συνολικά περίπου 1 στους 4 που παίρνουν επικουρική και 1 στους 10 από το σύνολο των συνταξιούχων».

Σε ερώτηση για το πώς «ως Αριστερός και Συνταγματολόγος» ψήφισε ένα τέτοιο μνημόνιο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Εργασίας απάντησε «ήταν ένας αναγκαστικός συμβιβασμός. Με το τελευταίο τρίτο μνημόνιο θέλαμε να εξουδετερώσουμε ότι κακό υπήρχε στα προηγούμενα. Όλα τα αντισυνταγματικά πράγματα που υπήρχαν».